Tilbage til nyhedsoversigten

Nyligt afsluttede projekter

Herunder finder du en oversigt over de seneste projekter, der er blevet afsluttet.

Maritimt iværksætteri og innovation

De nedenstående projekter nævnes, da funding fra Den Danske Maritime Fond er afsluttet, og projektlån er udbetalt. Virksomhederne er stadig i fuld udvikling, og vi glæder os til at se potentialet for succes.

UVision: Sensor til vision-baseret inspektions- og kontrolløsning til undervandsrobotter.
Formålet med projektet var at udvikle en innovativ løsning til undervandsinspektioner, som
kunne forbedre effektiviteten og præcisionen af inspektionsarbejde under vand. Ved hjælp af teknologier som 3D-fotogrammetri, cloud-baserede løsninger og kortlægning i realtid, har UVision udviklet en undervands 3D-scanner, der kan integreres med stort set alle eksisterende undervandsrobotter (ROVs). I tillæg kan den holdes af en dykker eller i simple tilfælde monteres på en teleskopstang og benyttes uden supportskib og dykkerhold. Samlet set reducerer dette omkostningerne og øger kvaliteten af undervandsarbejdet.
Se flere detaljer her

PinPoint Tracking ApS: Implementering af rumteknologi til at automatisere og optimere den maritime sektor
Pinpoint har udviklet, testet og valideret deres sensor og kommunikationsenhed til to-vejs satellitkommunikation i forhold til maritime anvendelser. Enhederne er selvstændige enheder, der er udstyret med solceller og kan kommunikere med SpaceX’s satellitnetværk. Herudover har de i samarbejde med maritime interessenter udviklet user-cases for enhederne. Næste fase er at udvikle produktet med henblik på implementering og masseproduktion.
Se flere detaljer her

Maritime forskningsprojekter

ShippingLab (DFDS, Upteko, Wärtsilä): Drone-generated geo-reference for automated ship navigation in harbour and confined waters
I projektet er mulighederne for at anvende automatiserede flyvende droner til at assistere skibe under manøvrering i havne og andre steder med udfordrende geografi eller anden trafik, undersøgt. Teknologien er testet ombord på et DFDS-skib og har givet viden om udfordringer og fordele ved at anvende disse nye teknologier i samspil med eksisterende redskaber ombord.
Se flere detaljer her

Maritim erhvervsudvikling

Danske Rederier m.fl., Folkemøde 2024
Fra den 13. juni til den 15. juni 2024 deltog Danske Rederier, Danske Maritime og Danske Havne i Folkemødet i Allinge på Bornholm. Deltagelsen fulgte op på flere års succesfuld deltagelse, og igen i år var Postbåden Peter centrum for Det Blå Danmarks aktiviteter på samme placering i Allinge Havn. Formålet med deltagelsen i Folkemødet var at sikre synlighed om Det Blå Danmarks aktiviteter for de mere end 100.000 deltagere, herunder mange beslutningstagere og samarbejdspartnere, som lagde vejen forbi Allinge.
Se flere detaljer her

Tilbage til nyhedsoversigten