Tilbage til søgeresultatet

Upteko, Droneassisteret Udvendig Skibsinspektion

Screenshot 2018-12-17 at 17.17.24      Screenshot 2018-12-17 at 16.26.48      Maritime444

Baggrund:

Projektet er blevet initieret gennem dialog og samarbejde med DFDS, der ser et behov for at der bliver udviklet et simpelt og fleksibelt drone system, der kan bruges til at løse forskellige opgaver på skibe. Mulighederne for brug af droner i den maritime sektor er mange og inkluderer bla. hjælp til at dokke skib i havn, assistance ved mand overbord, redningsmissioner, hjælp til forebyggelse af piratangreb, detektion af brand og inspektioner. Dronesystemet, der udvikles, vil på sigt kunne løse mange forskellige opgaver på skibe.

Projekt:

I projektet udvikles et dronesystem, der skal installeres fast på skibe. Dronen skal på sigt udføre en række forskellige autonome opgaver for besætningen. Den Danske Maritime Fond har ydet støtte til at udvikle et system, der kan assistere skibsføreren med dokning af et skib. Til projektet skal udvikles en ladestation, som bliver fast monteret på skibet og som muliggør, at dronen automatisk kan oplade batterier mellem opgaver. Der skal modificeres en drone, så den kan modstå hårdt vejr, og der skal installeres termiske og almindelige kameraer med laserscanning og punktradar. Dernæst skal der udvikles software til at lave autonom flyvning og landing, samt objekt / barriereidentifikation og optimal ruteplanlægning. Inde fra broen på skibet vil det være muligt at sætte dronen i gang med at udføre opgaver, og der skal udvikles et simpelt interface, så skibsføreren kan bruge dronen og den data, der indsamles til at dokke sit skib.

Forventede resultater:

Ved afslutning af projektet forventes det, at der er udviklet et komplet dronesystem med ladestation. Systemet skal kunne fastinstalleres på skibe og assistere skibsførere med dokning. Derefter vil det være muligt at videreudvikle systemet til også at kunne løse andre opgaver, samtidig med at det markedsføres og sælges som et komplet system til rederierne.

Projektresultat

Afsluttende projektrapport kan ses her: Project results summary

Information

Projektnavn:

Autonomt Dronesystem

Type:

Erhvervsmæssigt

Tema:

Maritime Erhvervsprojekter

Tid:

2019-2020

Kontakt:

Upteko ApS
Ørstedvej 10
8660 Skanderborg
www.upteko.com