Tilbage til søgeresultatet

Copenhagen Subsea, Undervandsfartøj til strømfyldt farvand

Baggrund

Copenhagen Subsea begyndte i 2014 udviklingen og markedsføringen af en ny generation innovative elektriske thrustere til undervandsindustrien. Thrusterne har vist sig at være særdeles kraftfulde og udholdende. Indtil videre har kunderne, som omfatter både det industrielle segment og forskningssegmentet, monteret disse thrustere på egne eksisterende ROV’er (Remotely Operated Vehicle) og AUV’er (Autonomous Underwater Vehicle). Copenhagen Subsea har dog oplevet at mange kunder kæmper med de samme udfordringer; at få designet det elektriske system der skal til for at få det optimale ud af disse effektfulde thrustere på eksisterende ROV’er. Særligt ses udfordringerne med at vælge de rette komponenter til: motorstyring, strømforsyning, forsyningskabel, styringselektronik og galvanisk adskillelse.

Projekt

For at gøre det lettere for kunderne vil Copenhagen Subsea derfor udvikle og fremstille en ROV platform – komplet med et åbent elektrisk system, fra joystick til thrustere, optimeret til at få den maksimale ydelse ud af de innovative thrustere. Kunden skal blot montere sin sensorpakke som er afhængig af den konkrete operation og som udskiftes efter opgavens karakter. Systemet, som vil blive basseret på industrielle komponenter, vil modsat konkurrerende løsninger være tilgængelig for at kunden selv kan vedligeholde og videreudvikle systemet efter behov.

Forventede resultater

Copenhagen Subsea vil levere et færdigt produkt, som hos kunden udelukkende skal påmonteres payload, fx kamera, sonar og gribearm, til den specifikke operation, som fartøjet skal udføre. Ved at kunne tilbyde kunderne en gennemtestet helhedsløsning, der er klar til brug, vil kundernes implementeringstid blive reduceret, kvaliteten øget og fartøjet vil kunne udvide det tidsrum hvor der kan udføres operationer, som i dag bliver begrænset af stærke havstrømme, som ofte ses i områder med meget tidevand.

Projektresultat

Afsluttende projektrapport kan ses her: Slutrapport

Information

Projektnavn:

Undervandsfartøj til strømfyldt farvand

Type:

Erhvervsmæssigt

Tema:

Maritime Erhvervsprojekter

Tid:

2019

Kontakt:

Copenhagen Subsea A/S

Troljevej 2

2900 Hellerup

www.copenhagensubsea.com