Tilbage til søgeresultatet

MARTEC, Skoleskibet DANMARKs OL togt, Tokyo 2020

 DSC_0047

Baggrund

Det Blå Danmark og dansk industri har omfattende erhvervsinteresserer i Japan. MARTEC har derfor, med HKH Prins Joachim i spidsen, iværksat et initiativ med henblik på at få Skoleskibet DANMARK til de Olympiske Lege i Tokyo 2020. Her stilles skibet til rådighed for Det Blå Danmark, danske virksomheder og det officielle Danmark til repræsentative formål under OL.

Projekt

Skibets opgave bliver at promovere danske interesser og bidrage til at udbygge de mange relationer, der allerede eksisterer mellem Danmark og Japan, med Skoleskibet som en unik og smuk markedsføringsplatform. Der er tale om et spektakulært togt med aktiviteter, som rækker ud over det sædvanlige. Således kommer Skoleskibet til for første gang at passere igennem Panama kanalen på vej til Tokyo og anløber ligeledes for første gang en Japansk havn. Derudover er der inviteret 4 japanske kadetter med på skibets togt fra Danmark til Tokyo, med det formål at etablere et maritimt uddannelsessamarbejde og kulturel gensidig læring. Et par dage før OL åbningsceremonien afholdes en gallamiddag om bord med royal deltagelse. Efter OL i Tokyo er det hensigten at sejle ”rundt om USA” på de to næstfølgende togter.

Forventede resultater

Skoleskibet blev også under OL i Rio anvendt til repræsentative formål, hvor mere end 1200 gæster besøgte skibet. Forventningen er at opnå tilsvarende antal besøgende. Dette skal ske ved at gennemføre en og gerne to receptioner for danske virksomheder og myndigheder om dagen. De danske skoleskibselever der er med på togtet får på denne rejse ikke blot en god og efterspurgt uddannelse, men får del i en helt unik dannelsesrejse og en oplevelse for livet.
Der afholdes en prominent royal gallamiddag med deltagelse af danske og japanske nøglepersoner den 22. juli 2020.
Skoleskibet DANMARK skal, sammen med de øvrige danske olympiske aktiviteter, medvirke til at sætte Danmark på verdenskortet som en betydningsfuld handels- og søfartsnation.

NXS_5882 _DSC9038

Information

Projektnavn:

Skoleskibet Danmarks OL togt i 2020

Type:

Almennyttigt

Tema:

Udvikling af maritime uddannelser og rekrutteringstiltag

Tid:

2019-2020

Kontakt:

MARTEC
Hånbækvej 54
9900 Frederikshavn
www.martec.dk/skoleskibet