Tilbage til søgeresultatet

HullROVER, Renserobotten HullROVER

Screenshot 2022-02-22 at 22.07.29

Baggrund

Begroning af skibes skrog med alger og smådyr øger brændstofforbruget og introducerer uvelkomne arter i havne verden over selvom alle skibe bruger antifoulingmalinger. Firmaet HullROVER ApS udvikler ”HullROVER”, som er en letvægtsrobot til cost-effektiv rensning af skibsskrog under vand. HullROVER leverer øjeblikkelig reduktion af energiforbrug for den international skibsfart , som i dag slås med dyre fossile brændsler, der over de næste årtier skal erstattes med formodentlig endnu dyrere zero-emission bæredygtige brændstoffer. HullROVERs løsning sænker den maritime transports belastning på biodiversitet (færre invasive arter), global opvarmning (mindre brændstofforbrug) og på sigt kan kemikaliebelastningen fra antifouling-malinger reduceres eller ligefrem elimineres. Som en bonus forbedres arbejdsmiljø og sikkerhed for erhvervsdykkere, særligt i små firmaer, hvor ulykkesstatistikken typisk er ringest. Det forventes, at det globale marked for skrogrensning i det kommende årti vil vokse flere hundrede procent med nye IMO og EU reguleringer på energiforbruget i skibe og med skibsfartens grønne omstilling. De dykkerbaserede udbydere af undervandsrensning vil derfor være leverandører i lang tid fremover.

Projekt

HullROVERs teknologiske greb er at videreudvikle gennemprøvet udstyr fra andre anvendelser (robot fra tankrensning; filter fra olie og gas sektoren, børstebasis fra storproducent) og koble dem i den samlede teknologi og software til HullROVER, der er baseret CLIIN ApS’ magnetiske tankrensningsrobot og et rensesystem-design, der er udviklet gennem et samarbejde med LITEHAUZ ApS.
Projektet er delt op i 4 dele:
1. Design og test af renseenheden.
2. Test af den magnetiske robot og renseenheden.
3. Videreudvikling af eksisterende styringsenhed og software.
4. Inkorporering af udstyr som onboard kontrolcenter og filterenhed.

En brochure, der beskriver produktet, kan ses her: HullROVER brochure

Forventede resultater

HullROVER er markant simplere end eksisterende robotter, og den er derfor 50-60% billigere end andre renserobotter. Virksomheden forventer i projektperioden at kunne bygge en funktionsdygtig enhed og afprøve den i realistiske miljøer.

 

Information

 

Projektnavn:

Renserobotten HullROVER

Type:

Erhvervsmæssigt

Tema:

Maritime erhvervsprojekter

Tid:

2022-2024

Kontakt:

HullROVER ApS
Solvænget 27
2960 Rungsted Kyst