Tilbage til søgeresultatet

Experimentarium, Det Maritime Observatorium

Baggrund

Experimentarium åbnede deres nye hus den 26. januar 2017 efter tre års ombygning. Udstillingen Havnen er en af 16 nye udstillinger, som huset rummer, og den er blevet en af de mest attraktive og besøgte af Experimentariums udstillingsuniverser. I Havnen kan gæsten opleve og blive klogere på den globale verdenshandel, skibstrafik og olieudvinding.
De positive erfaringer med Havnen kombineret med planerne om at udvide udstillingsrummet til Experimentariums tagtop har født idéen om at etablere Det Maritime Observatorium.

Projekt

Med åbningen af det nye Experimentarium er deres gamle drøm om at formidle naturvidenskab og teknologi under åben himmel blevet mulig. I 4. sals højde er indrettet et udendørs udstillingsområde, der har åbent fra påske til og med efterårsferien. I foråret 2019 bliver området på taget af Experimentarium endnu mere attraktivt, da der via en spektakulær Himmeltrappe bliver åbnet op til den absolutte tagtop.
På toppen af det nye Experimentarium er der en enestående mulighed for at etablere et maritimt observatorium, hvor gæsterne kan udforske skibstrafikken på Øresund ved hjælp af såvel simple som avancerede teknologier. Hermed kan Experimentarium for alvor drage nytte af beliggenheden tæt ved Øresund, supplere udstillingssuccessen Havnen og give søfarten en markant placering i løbet af gæstens besøg.
Det Maritime Observatorium bliver på ca. 500 m2 og vil omfatte en række interaktive aktiviteter. Derudover er det tanken at etablere en glaspavillon, som kan bruges året rundt, skærme af for vind og vejr og indeholde indendørs formidlingsaktiviteter.

Forventede resultater

Det fantastiske udsyn over Øresund, København, Gentofte og helt til Sverige vil vække nysgerrighed og lyst til at rette blikket ud og udforske omgivelserne, og målet er at give børn, unge og voksne et dybere indblik i skibsfarten.

Projektresultat

Afsluttende projektrapport kan læses her: Det Maritime Observatorium (“Bølgetoppen”)

Motiv: Bølgetoppen Dato: 27.05.2019 Fotograf: David Trood Copyright: Experimentarium Opløsning: HR
Motiv: Bølgetoppen
Dato: 27.05.2019
Fotograf: David Trood
Copyright: Experimentarium
Opløsning: HR

Information

Projektnavn:

Experimentarium, Maritimt observatorium

Type:

Almennyttigt

Tema:

Udvikling af maritime uddannelser og rekrutteringstiltag

Tid:

2018-2019

Kontakt:

Experimentarium
Tuborg Havnevej 7
2900 Hellerup
www.experimentarium.dk