Tilbage til søgeresultatet

BOXHUB, Udvikling af API til container salg

BOXHUB_Frontpage

Baggrund

Der er ca. 25 millioner containere i den globale shipping-flåde. De er i gennemsnit i operation i 10-15 år før de bliver “pensioneret” fra flåden. Det vil sige at rederier og leasing-firmaer hvert år skal sælge mere end 1.5 millioner containere til “second-hand markedet”. Denne salgsproces er i dag i høj grad manuel, og det er vanskeligt for købere og sælgere at mødes på en effektiv måde. Samtidig er der en voksende trend indenfor ”cirkulær-økonomi” hvor nye forretningsmodeller opstår omkring genanvendelse af brugte containere til studieboliger, pop-up restauranter, midlertidig opbevaring og andet. BOXHUB vil gøre det nemt at købe og sælge containere til gavn for rederiernes økonomi og samtidig muliggøre at flere får mulighed for at realisere projekter der genanvender containere.

Projekt

En stor udfordring i dag er at data og informationer om containerne til salg er svære at anvende og dele. Dette gør det svært for køberne at få et overblik over hvilke containere der er til salg og til hvilke priser. Samtidig er der store indtægtsmuligheder for rederierne ved at anvende ny teknologi til at nå nye potentielle købere og servicere disse på en effektiv og hurtig måde. Med støtte fra Den Danske Maritime Fond vil BOXHUB udvikle en API-integration, der gør det muligt for rederier og leasingselskaber nemt at dele relevant information og automatisk sætte containere til salg via BOXHUB. På den måde kan nye købere selv finde og købe containere, og rederierne får dermed en ny automatisk salgskanal, der ikke kræver en opsøgende salgsindsats. BOXHUB gør købet let både for køber og sælger.

Forventede resultater

BOXHUB forventer at projektet resulterer i yderligere leverandøraftaler med rederier samt en betydelig udvidelse af antallet af containere til salg via BOXHUB-platformen.

Projektresultat

Afsluttende projektrapport kan læses her: BOXHUB, afsluttende rapport

Information

 

Projektnavn:

Udvikling af API til container salg

Type:

Erhvervsmæssigt

Tema:

Maritime Erhvervsprojekter

Tid:

2018

Kontakt:

Boxhub ApS
Danneskiold-Samsøes Allé 41
1434 København K
https://www.boxhub.co/