Tilbage til søgeresultatet

BlueTech Center, Fremtidens Blå Danmark på European Maritime Days

Baggrund

European Maritime Day er et todages event, der hvert år afholdes i en ny europæisk værtsby. I 2024 har Svendborg værtskabet for konferencen, som således afholdes på SIMAC den 30. – 31. maj 2024. Begivenheden arrangeres i et tæt samarbejde mellem EU-kommissionen, Svendborg Kommune, Svendborg Event, SIMAC, BlueTech Center og Søfartsstyrelsen. På EMD24 mødes repræsentanter fra den europæiske maritime branche for at debattere og skitsere fælles handling i forhold til maritime aktiviteter og en bæredygtig blå økonomi. EMD24 er stedet, hvor ”blå ledere mødes”, og tilbyder et stort antal oplægsholdere, tematiske workshops, pitch-sessions og en udstilling. Konferencens målgruppe er virksomhedsrepræsentanter, politikere, offentlige organisationer, uddannelsesinstitutioner, NGO’er og forskere, samt almene EU-borgere med interesse i det maritime.

Det maritime står midt i et teknologispring med øget digitalisering og automation samt et stort behov for grønnere løsninger. Dette vil komme til at ændre fremtidens drift af det maritime, og hvis Danmark fortsat ønsker at være med i front, er det nødvendigt at følge den udvikling. At skabe et dansk, maritimt kraftcenter vil netop give Danmark en nødvendig komparativ fordel i den henseende, og her er det naturligvis en del af opgaven at få formidlet og eksponeret den danske styrkeposition internationalt.

Projekt

Projektets formål er at udbrede kendskabet til den fynske styrkeposition som kraftcenter for udvikling af blå og bæredygtig teknologi i en international kontekst for at styrke dansk eksport af teknologier til det maritime. Og her er EMD en helt unik mulighed. For at realisere ovenstående målsætning vil projektgruppen 1) sikre danske startups synlighed i udstillingen på EMD gennem en støttepulje, og 2) demonstrere udviklingen og innovationshøjden i dansk skibsfart ved at demonstrere danske fartøjer i havnen og på kajen i Svendborg under EMD gennem en demonstrationspulje.

Information

Projektnavn:

Fremtidens Blå Danmark

Type:

Almennyttigt

Tema:

Maritim Erhvervsudvikling

Tid:

2024

Kontakt:

BlueTech Center
Østre Havnevej 2
5700 Svendborg
www.bluetechcenter.dk