Tilbage til søgeresultatet

Erhvervshus Nordjylland, Maritime Stars – acceleratorforløb for start-ups

 

Baggrund

Innovation og nytænkning er afgørende for vækst og udvikling af det maritime Danmark i en bæredygtig retning. Der skal tænkes i nye løsninger, der er rentable, understøtter en bæredygtig udvikling, og som medvirker til at skabe vækst. En nytænkning, som særligt startups kan levere. Samspillet mellem startups og etablerede virksomheder er en kerne til at lykkes med denne udvikling – og for at Det Blå Danmark kan fortsætte med at stå stærkt nationalt som internationalt. Startups’ ydelser og etablerede virksomheders erfaring går hånd i hånd, og det handler om at bringe startups og etablerede virksomheder sammen. Omdrejningspunktet er solide partnerskaber, der ved at skabe aktiviteter og handling, skaber jobs og økonomisk vækst inden for branchen.

Projektet

Projektets kerne er acceleratorforløb for Danmarks bedste maritime startups, særligt indenfor grøn omstilling, digitalisering, automatisering og optimering. Udvalgte startups pitcher deres forretningsidé over for fyrtårnsvirksomheder, som er etablerede virksomheder med driftssikre produktionsapparater, leverandør- og værdikæder samt internationale distributionskanaler. De bedst ratede startups tilbydes et skræddersyet acceleratorforløb. Acceleratorforløbet gennemføres over 9 måneder og består af en skræddersyet plan baseret på den enkelte startups modenhedsniveau og konkrete behov, rådgivning med fokus på jura og teknik samt 1:1 sparringsmøder med fyrtårnsvirksomheder og finansieringskilder.
I acceleratorforløbet vil der være fokus på industrien, matchmakingmøder med fyrtårnsvirksomheder og finansieringskilder samt brugen af advisory boards og fokusgrupper.

Forventede resultater

Projektet forventer i projektperioden at udvikle 15 af Danmarks bedste maritime startups samt udvikle 15 maritime startups med stort potentiale og ambitioner.

 

Information

Projektnavn:

Maritime Stars – acceleratorforløb for start-ups

Type:

Almennyttigt

Tema:

Maritim erhvervsudvikling

Tid:

2024-2027

Kontakt:

Erhvervshus Nordjylland S/I
Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg Øst
www.ehnj.dk

Kontaktperson:
Projektleder Allan Hejslet
ahe@ehnj.dk
Tlf. 30133043