Tilbage til søgeresultatet

Global Maritime Forum, Getting to Zero

49058821651_cbf48def55_6k

Baggrund

FN’s internationale søfartsorganisation, IMO, har vedtaget en foreløbig klimastrategi om, at international skibsfart skal reducere den samlede årlige udledning af drivhusgasser med mindst 50% i 2050 i forhold til 2008 niveauerne. Skibe har en gennemsnitlig levetid på 20-25 år. Derfor har Getting to Zero Coalition – der samler over 100 globale organisationer og private virksomheder – en målsætning om, at kommercielt bæredygtige, emissionsfrie skibe, der drives frem af emissionsfrie brændstoffer, skal krydse verdenshavene i 2030 – for at udgøre en stadig stigende del af den globale flåde i de efterfølgende årtier.

Danske rederier og maritime produktionsvirksomheder er globale frontløbere, når det kommer til at reducere den internationale skibsfarts udledning af drivhusgasser. Derfor er Det Blå Danmark godt positioneret til at høste frugterne af de forretningsmuligheder, som denne grønne omstilling vil føre med sig.

Projekt

De væsentligste møder i Getting to Zero Coalition udgøres af to halvårlige højniveau-workshops. Støtten fra Den Danske Maritime Fond gør det muligt at afholde en af disse workshops i Danmark i første halvår 2020. Workshoppen forventes at samle omkring 100 højniveau-deltagere. Samtidig er Getting to Zero Coalitions arbejde struktureret i separate arbejdsforløb, hvor en række tematiske workshops vil samle væsentlige interessenter for at sikre projekternes fremdrift. To af disse centrale, tematiske workshops vil takket være støtten fra Den Danske Maritime Fond blive afholdt i Danmark i 2020.

Forventede resultater

Getting to Zero Coalitions målsætning flugter godt med Det Blå Danmarks strategiske interesser på klimaområdet. Afholdelsen af en højniveau-workshop og to centrale, tematiske workshops i Danmark i 2020 vil øge kendskabet til danske rederiers og maritime produktionsvirksomheders styrkepositioner på klimaområdet og fremme deres engagement i Getting to Zero Coalition. Projektet vil samtidig være med til at cementere den danske maritime klynges ledende position på klimaområdet og hjælpe med at tiltrække nye internationale talenter til Danmark.

Getting to Zero Coalition vil dele resultaterne af koalitionens arbejde for at bidrage til den fælles vidensbase for, hvordan kommercielt bæredygtige, emissionsfrie skibe kan blive til virkelighed i 2030. Det vil blandt andet ske via en række artikler, hvor danske maritime aktører får mulighed for bidrage til koalitionens arbejde ved at dele deres viden. På den måde vil artiklerne også være med til øge kendskabet til danske kompetencer og færdigheder på klimaområdet.

49058796826_bc4fb68764_5k

Projektresultat

Afsluttende projektrapport kan ses her: Project Report 2019-109 GMF_GtZ

Information

 

Projektnavn:

Getting to Zero

Type:

Almennyttigt

Tema:

Maritim erhvervsudvikling

Tid:

2019-2020

Kontakt:

Global Maritime Forum
Amaliegade 33B, 2.
1256 København K
www.globalmaritimeforum.org