Tilbage til søgeresultatet

DTU Skylab, Soft Funding til maritime projekter i DTU Skylabs fundingprogram

DTU Skylab Funding

Baggrund

DTU Skylab Funding er startet i 2014 som et initiativ, der hjælper DTU studerende og yngre forskere med adgang til soft funding og legater fra private fonde. Programmet finder årligt med ca 1.500.000 DKK fordelt på ca. 15-20 projekter. Ansøgninger kommer fra alle uddannelsesretninger på DTU og bliver uddelt uden at virksomhederne afgiver andele.

Projekt

Projektet har til formål at oprette et maritimt spor i det allerede eksisterende setup i “Skylab Funding”. Midlerne vil blive uddelt til talentfulde DTU startups og vil på den måde bidrage til at sætte fokus på behov og muligheder indenfor den maritime sektor. I projektet udnyttes den eksisterende Skylab Funding platform til at skabe en inspirations-, marketing- og rekrutteringskanal for unge studerende, der arbejder med projekter, der har potentiale for at blive til innovative og skalerbare virksomheder indenfor det maritime fag. Da digitalisering og bæredygtig udvikling er to grundelementer i DTU’s nye strategi for 2020-2025, vil DTU Skylab, i samarbejde med DTU’s institutter og undervisere, kunne skabe en grobund for nyskabende projekter, der udvikler industrier og brancher i en positiv retning. På denne måde kan også opbygges en stærk fødekanal til Den Danske Maritime Fonds støtte- og investeringsmuligheder indenfor den maritime sektor.

Forventede resultater

DTU Skylab forventer, at projektet bidrager til en større opmærksomhed omkring mulighederne for at skabe innovation i den maritime industri. Ved at tilbyde maritime startups fundingmuligheder samt adgang til DTU Skylabs accelerator program og inkubator, vil DTU Skylab kunne gå ud til specifikke miljøer på DTU og håndplukke relevante projekter, der fremviser potentiale. På baggrund af dette projekt styrkes sandsynligheden for, at flere innovative projekter som SubBlue Robotics, Dacoma (tidl. Bauritec) og MASH Energy (tidl. MASH Biotech) – der alle tidligere har været gennem DTU Skylab programmet og sidenhen har fået støtte fra Den Danske Maritime Fond – får den nødvendige støtte hos DTU Skylab, og derved på sigt bliver investeringsparate.

Projektresultat

Projektet er afsluttet i foråret 2024. Afsluttende projektrapport kan læses her: Link

Information

 

Projektnavn:

DTU Skylab

Type:

Almennyttigt

Tema:

Maritim erhvervsudvikling

Tid:

2020-2022

Kontakt:

DTU Skylab
Diplomvej 373A
2800 Kgs. Lyngby
www.skylab.dtu.dk