Tilbage til søgeresultatet

DECK1, Skalering af handelsplatformen og udvikling af operationsmoduler der forbinder handel med operation

Baggrund

Der var 27.000 transporter til offshore vindmøller i 2020, og allerede i 2030 forventes der at være 200.000 transporter eller mere. Dette er konsekvensen af de klimamål, der er vedtaget frem til 2035. DECK1 støtter den udvikling, og arbejder på en software, der gør effektiv deling af transport mellem offshore energiselskaber muligt og i mange tilfælde vil kunne spare både til og penge ved at dele et skib mellem flere operationer. I tillæg vil det via DECK1 være muligt at koordineret samarbejde med f.eks. en drone for øget fleksibiliteten under en operation eller inspektion. Dette reducerer både omkostninger, CO2 for transporten, samt støtter en effektiv grøn energikilde til optimal produktion.

Projekt

DECK1’s software har tre trin, der dækker Handel, Rapportering og Analyse/Simulering. Projektet omhandler Rapportering, der deles op i 4 trin:
1. Klargøring af API og back-end fra Handelsplatformen. Optimere linket mellem handel og planlægning til rapporteringen, hvor aftalen måles på flere parametre.
2. Udvikling af Rapporterings inputmodulet. Udvikler en standard for input inklusiv en høj grad af automatisering af input. Dette giver øget sikkerhed ombord, samt ensartet data, der øger effektive analyser
3. Udvikling af Rapporterings output formater og integrationer. Standard output gør det enklere at integrere med tredjeparts software og lave effektive analyser for globale operationer.
4. Test af projekt i Nordsøen på Beta niveau. En grundig Beta testing gennemføres for hvert enkelt trin, samt en større test inklusiv aktuelle sejladser, hvor effekten kan dokumenteres fra planlægning til endt sejlads, inkl. procent forbedringer på økonomi, transport emission og forbedret produktion af vindmøllen, der blev serviceret.
Rapporteringsmodulet håndterer disse kontrakter digitalt og indsamler data til internt brug som optimering mm. og som bevis for arbejdet mod FN’s klimamål og lignende.

Forventede resultater

Efter projektet vil softwaren kunne håndtere både handel og rapportering i en digital proces, der optimerer offshore logistik i forhold til miljø på selve transporten, effektivt netværk af transportmuligheder for stabil tilgængelighed af vindmøller offshore, samt giver arbejderne en tryggere transport, samtidig med der er økonomiske fordele for brugerne. Tilsammen giver dette mere miljørigtigt strøm til vores el-net på land.

 

Information

 

Projektnavn:

Skalering af handelsplatformen og udvikling af operationsmoduler der forbinder handel med operation

Type:

Erhvervsprojekt

Tema:

Maritime Erhvervsprojekter

Tid:

2021-2022

Kontakt:

DECK1 A/S
Sofiendalsvej 87 1
9200 Aalborg SV
www.deck1.com