Tilbage til søgeresultatet

Danske Rederier, Skibsuniverset (World Careers)

Baggrund

Shippingbranchen har endnu ikke et undervisningsmateriale målrettet grundskole- eller ungdomsuddannelser. Flere store organisationer har succes med at skabe fagligt didaktiske materialer, der fint dækker lærernes behov og Undervisningsministeriets fælles mål.

Projekt

Rekrutteringskampagnen i Danske Rederier, World Careers, vil på vegne af hele shippingbranchen lancere undervisningsmaterialet Skibsuniverset. Med et digitalt visualiseret skib som udgangspunkt for læring, skal materialet være med til at åbne shippingbranchen og dens muligheder for de unge, samt gøre dem nysgerrige på deres eget søfarts-DNA. Et containerskib indeholder mange aspekter af faglig karakter, som kan udforskes, analyseres og udvikles. Broen, hvor navigatører og skibsførere skal kende de geografiske elementer som strøm- vind- og vejrforhold, landegrænser til det samfundsfaglige og internationale handelsaspekt med økonomi og forsyning. På land skal der sælges, købes og handles samt sikres, at alle led i forsyningskæden kører. Den grønne omstilling med Power2X brændstoffer i fysik-kemi og matematiske regnemodeller, der får det hele til at gå op i en højere enhed.

Med til undervisningsmaterialet planlægges at etablere en besøgstjeneste: Det Maritime Oplevelsesunivers. Det er et VR-univers med en praksisnær maritim virtuel verden, som de unge kan udforske og bevæge sig rundt i. Her skal de løse maritime gåder/problemstillinger i et virtuelt univers formet som et stort skib.

Forventede resultater

På baggrund af konceptets innovative udformning og analyser fra forlag, er det ambitionen, at der i 2025 er opnået min. 25% af alle grundskoler samt HHX/HTX-studier, som aktivt har brugt materialet i undervisningen og/eller i en tværfaglig kontekst. I 2030 forventes det, at 50% af alle grundskoler og HHX/HTX-studier har brugt materialet, fx temauger samt rettet henvendelse til Danske Rederier eller andre relevante maritime samarbejdspartnere for yderligere vejledning og information om mulighederne for uddannelse og karriere.

Information

Projektnavn:

World Careers: Skibsuniverset – Et undervisningsmateriale

Type:

Almennyttigt

Tema:

Uddannelser og Rekruttering

Tid:

2024-2029

Kontakt:

Danske Rederier
Amaliegade 33
1256 København
www.danishshipping.dk