Tilbage til søgeresultatet

DTU, Ship-Model Experiments for Tomorrow’s Naval Architects: Recruitment, Education, and Research

Baggrund

Laboratorieeksperimenter er fortsat af afgørende betydning for at forbedre design af skibe. Deltagelse i praktisk laboratoriearbejde kan også stimulere unge menneskers videnskabelige interesse og måske påvirke deres karrierevalg. I løbet af de sidste tre år har DTU med støtte fra Den Danske Maritime Fond m.fl., skabt nye hands-on, skibsrelaterede eksperimenter i DTU’s maritime og kysttekniske forsøgshal. I samarbejde med FORCE Technology har DTU bygget et apparatur til måling af skibsmodstand og fået fremstillet to skibsmodeller til understøtning af et nyudviklet Bachelor- og diplomkursus om skibsmodstand samt igangværende Fagprojekter. I forhold til rekruttering har DTU arbejdet sammen med 12 lærere fra 6 gymnasier om at afvikle 10 Åbent Hus-arrangementer og 7 workshops om Archimedes princip for i alt 458 gymnasieelever.

Projekt

Det fremadrettede projekt vil levere nye skibsrelaterede eksperimenter og give nye avancerede muligheder for forskning og undervisning i DTUs maritime forsøgshal. DTU vil opgradere deres slæbetank for at undersøge modstanden for vinddrevne skibe, og de vil bygge et propeller-testapparat til at undersøge 3D-printede modelpropeller. DTUs praktiske aktiviteter vil flugte godt med den nye BEng-uddannelse Skibsteknik og Maritimt Design, og rekrutteringsarrangementerne for gymnasieelever vil blive udvidet til at omfatte workshops om skibsstabilitet og skibsmodstand.

Forventede resultater

1. Et forbedret apparatur til at måle modstanden af modelskibe, der giver studerende mulighed for at ændre formen på stævnen, måle modellens orientering og ændre vanddybden.
2. To nye tre-timers workshops for gymnasieelever om henholdsvis skibsstabilitet og skibsmodstand.
3. Et nyt test-apparatur der giver studerende mulighed for at vurdere ydeevnen af skibes propeller, hvor fagteknisk support modtages fra FORCE Technology.
4. Opsøgende aktiviteter blandt DTUs studerende for at give dem et indblik i DTUs maritime forskningsfaciliteter.
5. Ny forskning i modstanden for vinddrevne skibe og 3D-printede propeller til modeltestning.
6. Forbedrede faciliteter for dansk maritim forskning generelt, med øgede muligheder for samarbejde med industri.

Ved at levere disse resultater vil DTU skabe skibsorienterede eksperimenter for at rekruttere og uddanne fremtidens skibsingeniører og give dem avancerede forskningsmuligheder.

Information

Projektnavn:

Ship-Model Experiments for Tomorrow’s Naval Architects: Recruitment, Education, and Research

Type:

Almennyttigt

Tema:

Uddannelser og rekruttering

Tid:

2025-2027

Kontakt:

Danmarks Tekniske Universitet
Department of Civil and Mechanical Engineering (DTU Construct)
Anker Engelunds Vej 101
2800 Kongens Lyngby
www.dtu.dk