Baggrund
Den maritime industri har et ønske om at rekruttere personer med tekniske kompetencer og samtidigt med et behov for grøn omstilling. RUC udbyder tværfaglige projektbaserede uddannelser som beskæftiger sig med teknologi, ofte kombineret med grøn omstilling, samt områderne innovation, datalogi, informatik, bæredygtig omstilling, og samfundsfag med mere. Derfor er der et potentiale for dygtige medarbejdere i den maritime industri som ikke er udnyttet. Dette projekt vil sikre at studerende får kendskab til den maritime industri, og muligheder for at arbejde med teknik og grøn omstilling i den maritime industri, samt skabe videns overførsel mellem maritime virksomheder og studerende med fokus på at udvikle og støtte den maritime industri i Region Sjælland.
Projekt
Projektet skal fremme innovation, rekruttering, og den grønne omstilling ved at skabe samarbejde og videns overførsel mellem den maritime industri og Roskilde Universitet. Projektet vil fokusere pa samarbejde med maritime virksomheder i Region Sjælland. Dette vil foregå ved aktivt at fremme samarbejdet mellem studerende og virksomheder ved hjælp af hackathons, speeddating og case competitions, som skal resultere i projekter der vil udvikle og implementere løsninger til virksomheder, samt skabe øget interesse for den maritime industri blandt de studerende.
Projektet indeholder følgende aktiviteter:
– Arbejde på at skabe samarbejde mellem RUC og maritime virksomheder primært i Region Sjælland.
– Arrangere speed-dating, case competitions og hackathons for studerende sammen med maritime virksomheder og erhvervsorganisationer.
– Udarbejde en portefølje med innovative og relevante projektideer i den maritime sektor.
– Matche studerende med virksomheder.
– Tilføje ideer til den maritime foresight radar.
– Samarbejde med Open Entrepreneurship lab omkring videreudvikling af projekter med potentiale for at blive til nye virksomheder eller produkter.
Forventede resultater
– Et stærkt partnerskab mellem RUC og den maritime industri i Region Sjælland samt andre steder.
– Øget opmærksomhed pa den maritime sektor blandt studerende og forskere.
– Vidensdelingen mellem RUC og den maritime sektor omkring grøn omstilling, teknologi, og andre relevante områder.
– Innovations ideer og koncepter for produkter, systemer og forretnings modeller i den maritime sektor.
– Prototype udvikling af nye innovative produkter som er klar til implementering i virksomheder eller start-ups.
– Øget rekruttering af studerende med teknisk viden og viden om grøn omstilling i den maritime sektor.
Det forventes at projektet vil have skabt basis for et stærkt samarbejdet med den maritime sektor der vil fortsætte efter projektets afslutning.