Tilbage til søgeresultatet

Rainmaking Innovation, Dansk Maritimt Venture Studio

 

2018-094, billede

Baggrund

Fremtidens digitale løsninger og maritime virksomheder bygges i de kommende år. Derfor ses markant stigende investeringer fra industrien i digitale initiativer. Det meste sker på individuel basis af virksomheder og i konkurrence, som det er tradition, og med frygt for ”disruption” fordi fremtidens løsninger i stigende grad kommer udefra. Men fra andre industrier kendes en model som muliggør at industrivirksomheder forbliver ved roret.

Projekt

Et venture studio er ikke en fond eller investor, laver ikke satsninger eller har meninger, men er en ”virksomhedsfabrik” som systematisk tester forskellige løsninger til et problem for hurtigt og objektivt at finde den bedste. Derefter bliver den identificerede løsning til en ny virksomhed som kan tiltrække investering med nye ejere. Dette muliggøres ved at kombinere industrividen, kapital, tech talent, entreprenant process og serie entrepreneurer og industry assets (data, hardware osv).

I en 8 måneders proces vil alle relevante maritime virksomheder og investorer gives mulighed for at give input og tilkendegive interesse.

Forventede resultater

Resultatet af projektet vil være dokumentation af om et maritimt studio skal og kan startes, hvordan og hvem der er interesserede. Deriblandt søges svar på:

Fokusområder: Hvilke områder indenfor det maritime vil man sammen vinde indenfor – eksempler kunne være autonomi, sikkerhed og cybersecurity.

Organisation: Hvordan det bredere danske økosystem kan bidrage og lære uden at investere. Eksempelvis lovgivere og interesseorganisationer med viden eller netværk.

Setup: Hvilke kompetencer og folk er nødvendige til at starte.

Ejerforhold og jura: Hvem kan eje sammen, ejerforhold og forkøbsret.

Data: Hvordan kan enkelte virksomheder bidrage med unik data uden at miste konkurrencemæssig fordel. Hvordan administreres data sikkert i et delt studio.

Talent: Hvordan talent kan tiltrækkes. Både systemisk, eksempelvis med fastlagt integration af studieforløb fra relevante uddannelsesinstitutioner og varige arbejdspladser efter behov i skalering af maritime tech virksomheder.

Økonomi: En model bygges for at afklare og dokumentere nødvendig investering for at komme i gang.

Projektresultat

Afsluttende projektrapport kan læses her: Rapport

Eksempel på analyse kan ses her: Eksempel, decarbonisation

Information

 

Projektnavn:

Dansk Maritimt Venture Studio

Type:

Almennyttigt

Tema:

Maritim erhvervsudvikling

Tid:

2018-2019

Kontakt:

Rainmaking Innovation
Danneskjold-Samsøes Allé 331
1434 København K
www.rainmaking.io